Rijkswaterstaat ontwikkelde met ons één van de eerste responsive overheidssites, met een user centered aanpak.

Rijkswaterstaat

Water, wegen, website met focus op mobile

Services

  • Strategy
  • UX Design
  • Front-end Development

Al 200 jaar zorgt Rijkswaterstaat dat ons land niet onder water loopt. De ingenieuze projecten zoals de Deltawerken zijn wereldberoemd. Rijkswaterstaat werkt nauw samen met Eight en vroeg ons onlangs voor het redesign van haar website 'Werken bij RWS'. Onze jarenlange samenwerking begon met het User Experience design voor rijkswaterstaat.nl.

Beginnen bij de kern, de gebruikers

Onze ‘User Centered’ aanpak begon met het interviewen van en onderzoek doen naar verschillende soorten bezoekers. Hieruit zijn onder andere customer journeys en nieuwe persona’s ontstaan die de basis vormden voor het nieuwe concept.

Een dijk van een ervaring

De gebruikers hadden geen behoefte aan een website gevuld met kilometers tekst en schitterende foto’s en video’s die verstopt waren in een doolhof van saai vormgegeven pagina’s. Ons doel was een gebalanceerde ervaring, met mooie presentaties en een sterke usability.

Er is afscheid genomen van de ‘vierkante-doos’-vormgeving die we allemaal kennen van overheidssites. De Rijkshuisstijl is vertaald naar een responsive webstijl: met optimale presentaties voor kleine en grote schermen of je nu je vingers of je muis gebruikt.

Met het team van RWS werken we continu aan verbeteringen van bestaande, maar ook compleet nieuwe onderdelen.

Vincent Markesteijn, UX Designer

Continu blijven verbeteren

Net als het werk aan wegen en waterwerken is een website nooit af. In sprints van drie weken ontwikkelen we nieuwe functionaliteiten en producten. Samen met Rijkswaterstaat onderzoeken we continu mogelijkheden tot verbetering en kijken we waar nieuwe kansen liggen.

Meer weten?

Bel of mail Daniel

Bekijk meer