Carbonara is al jaren onze favoriete lunch. Goed eten doet goed werken.

Spaghetti alla carbonara

A little bit of Italy in our office

Eén van de bekendste gerechten uit Rome: de spaghetti alla carbonara. En niet zonder reden. Super snel gemaakt met weinig ingrediënten. Gebruik geen room maar verse eieren en je krijgt een zijdezachte saus voor een heerlijk gerecht!

Het recept

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

 • 500 gram pasta (Spaghetti)
 • 250 gram pancetta in blokjes
 • 8 eieren (3 eieren voor de saus, 5 eigeel als garnering)
 • Parmigiano Reggiano kaas vers geraspt (ong. 100 gram)
 • Pecorino Romano kaas vers geraspt (ong. 100 gram)
 • Room is uit den boze!
 • Veel zwarte peper en dan nog iets meer.

De Eight stappen

 1. Breng 4-5 liter water aan de kook en zout het water (een goede handvol zout). Verwarm je borden voor in de oven op 50 graden.
 2. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
 3. Verhit ondertussen een grote pan, voeg een beetje olijf olie toe en bak de pancetta in 6 minuten krokant.
 4. In een grote vlakke schaal maak je de saus. Rasp de Parmigiano and Pecorino. Voeg de kaas, drie eieren, redelijk wat zwarte peper en een beetje van het kookwater toe en kluts goed. Je leest het goed, deze ingrediënten gaan niet in een pan.
 5. Breek de overgebleven vijf eieren in twee delen, scheidt het eigeel van het eiwit. Bewaar het eigeel in een halve eierschaal en hou klaar voor de garnering.
 6. Wanneer de pasta net al dente is voeg je de pasta toe aan de pan (op laag vuur) met pancetta. Roer een halve minuut zodat de pasta afkookt in de smaakvolle ’vetta’ van de pancetta.
 7. Voeg nu de pancetta en spaghetti aan de grote vlakke schaal met saus. Meng goed en ’ecco qua, bene’ we zijn klaar!
 8. Pak je voorverwarmde borden, serveer de pasta met extra geraspte parmigiano en pecorino kaas en zwarte peper. Voeg daarna nog meer zwarte peper toe. De kers op de taart is het rauwe eigeel die je voorzichtig bovenop het gerecht legt. Buon appetito!

Go here for lunch. When you’re lucky you get the full package. Chef always decides what you get. Great pasta pesto, carbonara and toast like in the movie ‘Chef’.

Thomas Schrijer, Art Director at WeTransfer

Book a lunch.

With Chef Gaetano

Bekijk meer